torsdag 3 februari 2011

Fredagsfika!

Kokostosca

I eftermiddags bakade jag kokostosca i långpanna. Saftig botten som smakar kladdkaka i kombination med kokosglasyr, oemotsåndlig!!

Så nu blir det fika på jobbet i morgon, tror ni jag får nöjda kollegor??...;)



Kokostosca 30-40 bitar

4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 gr smör

Toscasmet:
75 gr smör
2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 dl sirap
200 g kokosflingor

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt detta samt smält smör i äggsmeten.

3. Bred ut smeten i en långpanna, klädd med bakplåtspapper. Ca 30x40 cm.

4. Grädda mitt i ugnen 15 min

5. Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull. Koka upp under omrörning.

6. Bred smeten över den nygräddade botten och grädda kakan ytterligare 10 min.

7. Låt kallna och skär den i bitar.


Svårt??? Nej inte alls...!
God??? Fantastisk!!
Fördel?? Blir många bitar, perfekt att ha i frysen. Sånt gillar jag.


Här kommer en bild på min hjälpreda som var mycket nöjd...




Trevlig torsdag!

Hoppas ni får lika gott fika i morgon!!

//Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar