Kokostosca
I eftermiddags bakade jag kokostosca i långpanna. Saftig botten som smakar kladdkaka i kombination med kokosglasyr, oemotsåndlig!!
Så nu blir det fika på jobbet i morgon, tror ni jag får nöjda kollegor??...;)
Kokostosca 30-40 bitar
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 gr smör
Toscasmet:
75 gr smör
2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 dl sirap
200 g kokosflingor
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.
2. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt detta samt smält smör i äggsmeten.
3. Bred ut smeten i en långpanna, klädd med bakplåtspapper. Ca 30x40 cm.
4. Grädda mitt i ugnen 15 min
5. Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull. Koka upp under omrörning.
6. Bred smeten över den nygräddade botten och grädda kakan ytterligare 10 min.
7. Låt kallna och skär den i bitar.
Svårt??? Nej inte alls...!
God??? Fantastisk!!
Fördel?? Blir många bitar, perfekt att ha i frysen. Sånt gillar jag.
Här kommer en bild på min hjälpreda som var mycket nöjd...
Trevlig torsdag!
Hoppas ni får lika gott fika i morgon!!
//Sara
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar