onsdag 22 december 2010

Kycklinglasagne

Blev så sugen på canneloni med kycklingfyllning förut idag. Har ett recept som är lite av en favorit här hemma. Men jag hade inte riktigt orken att stå och fylla små rullar, det är ganska tidskrävande. Så idag blev det en lasagne istället, mycket smidigare och snabbare och minst lika gott.

Kycklinglasagne
3-4 kycklingfileér
fajitakryddor
1 ask färska lasagneplattor
1 purjolök
1 gul paprika
200 g philadelphia
en skvätt grädde
1 burk tomatsås (ca 400 g)
2,5 dl grädde

1. Skär kycklingen i småbitar och stek dem sedan i stekpanna.
2. Tillsätt strimlad purjo och tärnad paprika mot slutet och krydda med fajitaskryddor.
3. Häll i philadelphian och en skvätt grädde för lite lösare konsistens. Låt puttra några minuter.
4. Varva lasagneplattor och kycklingröra i en ugnsfast form.
5. Blanda tomatsås med grädde och häll i formen.
6 Strö över riven ost och grädda i ugnen, 225 grader i 20-25 min.

Välj själv vilken fetthalt du vill ha på grädden och philadelphian. Jag tycker att matlagningsgrädde och philadelphia light funkar bra.
//Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar