tisdag 21 december 2010

Mozartkulor

Vilken tur att Sara har publicerat ett inlägg som inte innehåller sötsaker, utan vanlig mat. Annars kanske ni hade trott att detta var nån sorts bak- och godisblogg. Det är det inte. Detta är en matblogg men kommer givetivs även innehålla recept på kakor, bröd, godis och annat som man kan fixa till i sitt kök.

Jag brukar inte baka så mycket i vanliga fall men i december så går jag lös bland socker, kakao, sirap, choklad och mandelmassa. Så i väntan på mina matrecept, håll tillgodo med lite julgodis.

Mozartkulor
200 g nougat (odense)
200 g mandelmassa
150 g mörk blockchoklad

Dela nougaten i 25-30 bitar. Rulla dem till små kulor. Dela mandelmassan i lika många delar och rulla även dessa. Tryck sedan ut mandelmassan och svep in nougaten i massan. Nu kan du behöva forma om bollarna igen så de blir runda och fina. Smält chokladen över ett vattenbad och doppa sen dina kulor där i. Låt stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.


Dekorera gärna med en silver/pärlemokulor
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar