Hej, Maria här! Bloggens allra första riktigt inlägg blir den här smarriga kakan. En ny favorit som jag redan hunnit med att baka tre gånger den senaste månaden. Kvällens kaka ska jag dock frysa in och ta med mig till mammi och pappi på julafton. Därför blir det ingen snygg uppläggningsbild. Men den är ruskigt god, det kan jag lova.
Saffranskladdkaka med vit choklad
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran (0,5g)
2,5 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
1 dl riven mandelmassa
4 msk vaniljsocker
3 ägg
Sätt ugnen på 200 grader (180 grader i varmluftsugn). Smöra/bröa en form med avtagbar botten. Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffranet. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna,
Blanda sedan i smörblandningen i mjölblandningen. Rör med en slev eller slickepott. |
Sist rör man ner äggen. |
Häll smeten i smord form med löstagbar botten. |
Efter 25 minuter i ugnen är den klar. Vaniljglass eller vispad grädde är gott till. Det blir snyggt att pudra lite florsocker över kakan. Lycka till! Receptet har jag snott av Victoria på Matplatsen. Hon har en massa inspirerande recept. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar