torsdag 13 januari 2011

Falukorv med äpple och pepparrot

Idag var det fantasi noll när jag kom hem från jobbet. Då måste det vara snabbt och enkelt. Denna rätt kommer ursprungligen från alingsås tror jag. Ett tips från Maria som nu hamnar i bloggen.



Falukorv med äpple och färsk pepparrot
Falukorv med hög kötthalt... Såklart!
1 äpple
1 lök
riven pepparrot efter smak
grädde eller creme fraiche
salt, peppar

Serveras med kokt potatis. Mycket godare med pressad potatis men det momentet hanns inte med ikväll....

Bryn korv, äpple och lök.

Riv pepparrot efter smak. Jag älskar pepparrot.. Så för vår del blev det mycket smak...

Häll på grädde och tillsätt pepparrot, salt och peppar.
Låt puttra tills potatisen är klar

Arla har en creme fraiche med äpple och pepparrotssmak. Den är jätte god och fungerar perfekt till den här rätten. Men det är inget jag hade hemma idag...

Här är resultatet...


Det gick i alla fall hem hos både Martin och Carl! Anna åt mest gurka...;)

//Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar