Fläskfilé med ugnsbakade grönsaker
500 g fläskfilé
4 finhackade soltorkade tomater
5 skivor salami (finhackade)
20 blad basilika (finhackad)
600 g potatis i skivor
1 paprika i bitar
2 tomater i klyftor
1 liten squash i skivor
2 rödlökar i klyftor
75 fetaost
4 konserverade persikor
Putsa fläskfilén och skär ett snitt i den. Blanda soltorkade tomater, salami och basilika. Fyll köttet med blandningen, fäst eventuellt med tandpetare. Bryn köttet i lite smör så det får en fin yta. Salta och peppra. Lägg potatisen i en smord form. Sätt in i ugn i tio minuter, 225 grader. Ta ut formen och lägg på grönsakerna och köttet. Ringla över olivolja och strö över lite flingsalt. Stek i ytterligare 20-25 minuter. När det är fem minuter kvar så lägger man på smulad fetaost och persikohalvorna.
Smaklig måltid!
/Maria
Här har jag lyft bort fläskfilén eftersom den blev klar innan grönsakerna. |
Persikorhalvorna med fetaosten lyfte hela maträtten. |
behöver man någon sås??? såg i alla fall mycket gott ut..
SvaraRadera