onsdag 5 januari 2011

Fläskfilé med ugnsbakade grönsaker

Här har vi ikväll ätit fläskfilé med ugnsbakade potatisar och grönsaker. Mycket gott. Till nästa gång gör jag dock några justeringar så att det blir ännu lite bättre. Ett stort misstag var att jag använde en alldeles för liten form. Detta ledde till att det tog längre tid än beräknat. En ugnsplåt blir nog bättre så grönsakerna slipper bråka om utrymmet. Jag hoppar nog också över tomaterna eftersom de avger väldigt mycket vätska. Jag vill att grönsakera ska bli mer krispiga men på grund av tomaterna så blev de lite mosiga nu istället.

Fläskfilé med ugnsbakade grönsaker
500 g fläskfilé
4 finhackade soltorkade tomater
5 skivor salami (finhackade)
20 blad basilika (finhackad)

600 g potatis i skivor
1 paprika i bitar
2 tomater i klyftor
1 liten squash i skivor
2 rödlökar i klyftor
75 fetaost
4 konserverade persikor

Putsa fläskfilén och skär ett snitt i den. Blanda soltorkade tomater, salami och basilika. Fyll köttet med blandningen, fäst eventuellt med tandpetare. Bryn köttet i lite smör så det får en fin yta. Salta och peppra. Lägg potatisen i en smord form. Sätt in i ugn i tio minuter, 225 grader. Ta ut formen och lägg på grönsakerna och köttet. Ringla över olivolja och strö över lite flingsalt. Stek i ytterligare 20-25 minuter. När det är fem minuter kvar så lägger man på smulad fetaost och persikohalvorna.

Smaklig måltid!
/Maria


Här har jag lyft bort fläskfilén eftersom den blev klar
innan grönsakerna.

Persikorhalvorna med fetaosten lyfte hela maträtten.

1 kommentar:

  1. behöver man någon sås??? såg i alla fall mycket gott ut..

    SvaraRadera