måndag 31 januari 2011

Kycklinggryta med röd curry

Hej hopp! Här har ni mig igen. Förra veckan var ingen bra vecka ur matlagningssynpunkt, hade ingen feeling helt enkelt. Ledsen för dålig uppdatering men nu har min lust för matlagning vaknat igen. Och det kan jag tacka svärföräldrarna för som i födelsedagspresent gav mig en jättefin och bra gryta. Har saknat en bra gryta som passar för att göra just goda grytor. Nu har jag en Skeppshult i gjutjärn som verkar kanon. Testade den förut och säger bara, tummen upp för den.

Passade också på att testa ett nytt recept och det blev jättegott :) Är inget big fan of kokosmjölk och varje gång jag gjort något med just kokosmjölk så har jag tänkt; aldrig igen. Men så har jag ätit nån god thaimat på restaurang och tänkt att jag provar nog igen. Och idag hände det. Jag lyckades och det blev supergott!


Kycklinggryta med röd curry
800 g kycklingfiléer
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 msk röd currypaste
2 morötter
1 röd paprika
1 burk kokosmjölk (400g)
1 msk kinesisk soja
1 msk sweet chilisås
1 hönsbuljongtärning
1 squash
1 burk skivade vattenkastanjer

1. Skär kycklingen i ca 2*2 cm stora bitar. Bryn i smör i en stekpanna.
2. Skala och grovhacka löken. Skala och pressa vitlöken. Fräs lök, vitlök och currypaste i lite smör i en gryta. Lägg i den brynta kycklingen.
3. Skala morötter och skär dem i bitar. Dela paprikan i bitar. Tillsätt morötter, paprika, kokosmjölk, soja och sweet chilisås i grytan.
4. Smula ner buljongtärningen. Låt koka under lock i ca 20 minuter.
5. Skär under tiden squashen i mindre bitar. Häll av vattenkastanjerna och blanda ner dem och squashen i grytan. Koka fem minuter till. Krydda med en halv tsk salt. Servera gärna med ris.

Lova bara att ni använder den vanliga koosmjölken och inte lightvarianten, den smakar nämligen apa. Antagligen därför jag misslyckats förut.
//Maria


Lite mörk bild men ni ser väl hur gott det ser ut?







1 kommentar:

  1. ser verkligen jätte gott ut! hmmmm! jag blir oxå sugen på gryta, kan det bero på vädret??

    SvaraRadera