tisdag 4 januari 2011

Kyckling med currysås

Idag blev det kyckling med ris och currysås samt kokta morötter och blomkål till lunch.


När man har tid tycker jag det är extra gott med hel kyckling i ugn.




Innan jag sätter in kycklingen i ugnen penslar  jag den med smör, soya, salt och peppar.
Jag hade inne den i ugnen på 200 grader i 1 timme. Jag tycker det är läskigt med kyckling som inte är färdig, men efter 1 timme är den verkligen klar fast inte torr.


Under tiden fixade jag grönsakerna.


Currysåsen fick stå och puttra.. Jag tog vätskan som blir på plåten från kycklingen som bas i såsen. Sen utökade jag med hönsbuljong, curry, soya, gele och grädde... I slutet hade jag i maizena redning för att få rätt konsistens.

Här är resultatet...


Riktig husmanskost vill jag lova... Det är annat än två riskakor till lunch..;)

//Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar